Ridebaneflis

Flis er ikke bare flis!

Baneflis fra ridebane.dk er tæt-året kernetræ fremstillet af langsomtvoksende fyr. Langsom vækst giver træet smalle årringe, høj rumvægt og høj styrke.

Flis kan forgå så hurtigt - hvis du har den forkerte flis! Vi har eneforhandling på en helt unik langtidsholdbar træflis bestående af kernetræ med højt olie indhold.


Hvad er kernetræ?

Kernetræ er det træ som ligger tættest på træets midte. Under træets vækst imprægnerer træet selv kerneområdet med oliestoffer, harpiks og andre svampebekæmpende midler.

Hvert år vokser træet en årring under tilsvarende udvidelse af dets kerneområde, som er den modne del af træet. Dette område opsuger ikke længere saft til træet og kan derfor heller ikke opfugtes til den kritiske grænse, hvor råd og svampeangreb starter. Derfor har vores kernetræ en fantastisk lang holdbarhed!

Udover at man skal bruge en kerneflis med et højt olieindhold, skal flisen også være af den rette størrelse. For små stykker forgår for hurtigt, mangler suge- og bæreevne, hvor for store stykker kan sætte sig fast i hovene samt gøre banen glat. Vi har den helt rette størrelse til ridebaner!

Træflis er modsat fiber og filt, et rent naturprodukt og dermed skånsomt for miljøet.

Iblanding af kernetræsflis fremstillet af langsomtvoksende fyr gør at toplaget:


  • Holder langvarigt på fugten.

  • Giver affjedring.

  • Giver stabilitet uden forringelse af sandets ydeevne.

  • Er rene naturprodukter, (intet syntetisk materiale).

  • Har en lang holdbarhed.

  • Skåner hestens bevægelsesapparat og de bærende dele.