Sand er ikke bare sand

Sand til ridebaner er idag en videnskab, for sand er ikke længere bare sand.

Vores sand er testet til ridebanebrug på Bingly Instituttet i England sammen med en lang række andre sandvariationer.

Det er The Sports Turf Research Institute (STRI UK) i England som har forsket i sandets betydning for hestens brug. Her har de testet en lang række sandtyper og variationer for at finde den bedste og mest optimale sandtype til ridebaner. Man har lagt vægt på at sandet skal kunne bruges til både spring- og dressur baner. Og at der ikke må forekomme for store belastninger for hestens ben, ryg og skuldre.

Med varmesøgende røntgen har man undersøgt belastningsområder på hesten under spring- og dressurtræning. Fokuspunkterne har hovedsageligt været rettet mod hovled, koder, knæ, skuldre, ryg, lænd, kryds og haseled. Disse tests har givet et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hov-, kodeled og sener samt skuldre ved landing.

SPRING: Testen har omhandlet Kickback og Landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hovled samt skuldre og kodeled ved landing.

DRESSUR: Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hov-, kodeled og sener. En for hård overflade vil begrænse hovens træfpunkt i sandet til skoens flade, hvormed stødet op gennem benene til ryggen bliver for kraftig.


Vores sand er en P10 kvartssand hvor sandkornene har den mest optimale kornkurve således at vi kan opnå den perfekte ridebane. Der er ingen organiske materiale såsom ler eller lignende i sandet.

Den perfekte ridebane har den perfekte sand.


For at sandet giver den bedste ydeevne skal sandet være fugtigt og uden alt for meget luft mellem sandkornene - igen må den ikke blive for hård eller miste sin fjedring.

Til at bevare fugtigheden og den bedste strukturen i banen anbefaler vi altid at man iblander enten vores fiberblandinger eller vores langtidsholdbar træflis.

Se mere under Fiber/Filt - TOP KVALITET og Flis - TOP KVALITET