Fiber & filt

Ikke alle fiber & filt blandinger fungerer lige godt!

Fiber, filt og geopad består af syntetiske materialer som aldrig forgår. En vedligeholdt fiberbane fra Ridebane.dk holder evigt.

Når vi undersøger fiberprodukter tester vi suge- og bindingsevner. Forskellige fibre/filt blandinger binder forskelligt. Ligeledes binder den samme fiber/filt forskelligt med de mange variationer som sand har. Mulighederne er mange!

Samtidig suger alle fibermaterialer ikke vand lige godt. Man kender det sikkert fra tøj, karklude, viskestykker, tæpper m.m. som alle er mere eller mindre udgaver af fibermaterialer. Derfor er ikke alle fiberbaner lige gode. Fiberen gør en forskel!

Vi har forsket og testet fiber, filt og geopad gennem de sidste 10 år for at finde de perfekte materialer med de bedste evner, samt de bedste blandingsforhold. For at give fiberbanerne den stærkeste bindingsstruktur er det vigtigt med det rigtige fiber/filt forhold. Filten skaber binding, mens fiberen holder på vandet!

Vores fibermaterialer bliver produceret til hele verden. Vores producent opkøber 2. sorterings produkter, som ellers går til afbrænding. Herfra starter en grundig sortering, hvor kun det bedste sorteres fra til ridebaner! Resten anvendes i isoleringsmaterialer, filtmåtter, tæpper m.m. Derfor går intet til spilde og man skåner derudover også miljøet på den bedst tænkelige måde.

En miljøvenlig fremtid til fiberbanerne!

Pt. udvikler vi på fiber/filt bestående af organiske materialer med lang levetid. På nuværende tidspunkt har vi en organisk filt som først begynder at forgå, når det kommer i kontakt med muld og gødning. Det betyder at vi i fremtiden også vil kunne producere miljøvenlige fiberbaner!
Dog mangler vi stadig en færdig og holdbar løsning på det organiske fiber-produktet - men vi klør på og glæder os til fremtiden!
På billedet her ses vores fiber/filt blanding.

Den består af hvid geopad og PE-fibre i et blandings forhold der giver den perfekte ridebane. Hertil iblandes vores lyse P10 kvarts sand.

Denne blanding fås også i mørkere farver, som har den præcis samme virkning til en billigere pris.